Aforismeja

Valta, se niin huiputtaa. Kyvyttömät, tunnottomat ansaan saa.  

Harri Vauhkala- Rissasen kvartaalit 2008

Tietämättömyys on hyvä tekosyy tyhmyyksille,  joskus harvoin se on syy ottaa selvää.

Harri Vauhkala 2009

 

Kesämökkikauppoja ja lahjakirjoja!

21.02.2021
Vapaa-ajanasunto kauppa kävi 2020 kohtuullisen hyvin!

 
Kaikenlaisten vapaa-ajannasuntojen ja tonttien kysyntä oli aavistuksen kiivaampaa kuin vuonna 2019. 

  Mökeistä ja tonteista ei kuitenkaan makseta mitään järjettömiä hintoja vaan ostajat ovat olleet valveutuneita ja hintatietoisia. Mökkien toteutuneiden kauppahintojen hintahaitari on ollut todella laaja: halvin  välittämämme mökki maksoi n 15.000€ ja kallein vuonna 2020 välittämistämme maksoi 185.000€.

  Vapaa-ajanasunnon ja omakotitalon välinen rajaus on vähintäänkin keinotekoinen. Useita vapaa-ajanasuntoja käytetään ympärivuotisesti toisena asuntona. Kaupunkiasunto saattaa olla varustukseltaan vaatimattomampi kuin vapaa-ajanasunto. Tarjolla on ollut tänäkin kesänä perinteisiä kesämökkejä, joista ei kaikkia mukavuuksia vaaditakaan. Niiden osalta tärkein kriteeri on usein luonnonrauha kauniissa järvimaisemassa. Omakotitalo tai jopa rivitaloasunto saatetaan ostaa vapaa-ajan käyttöä varten kakkosasunnoksi.
Jos olet etsimässä vapaa-ajanasuntoa tai sellaiseksi soveltuvaa asuntoa Savosta kannattaa ottaa yhteyttä ja kertoa toiveet meille. Me otamme sitten yhteyttä , kun sopivanoloinen kohde tulee myyntiin ellei listoiltamme jo löydy etsimääsi! Tällä hetkellä ei yhtään kesämökkiä ole myyntilistallamme, viimeinen mökki myytiin viikolla 6/2021.

  Kesämökkejä lahjoitettiin tai annettiin ennakkoperintönä enemmän kuin aikaisempina vuosina tiedossani on ollut,. Ja sukulaisten välisiä mökkikauppoja olin vahvistamassa kaupanvahvistajan roolissa tosi usein, joihin moniin toimituksiin tein myös kauppakirjan. Tällaisia lahjoja tai kauppoja oli menneenä kesänä varsinkin vähintään yksi per viikko. Luultavasti sama tahti tulee jatkumaan myös tänä vuonna. Siitä on jo merkkejä olemassa ja tehtyjä kauppoja tai lahjakirjoja olen jo useita vahvistanut alkaneen vuoden aikana,,

Terveisin Harri

Lisää filosofiaa
Jokin seikka voi olla niin tai näin, tai olla olematta,
vaikka kaikki muu pysyy samana.Minkä ylipäänsä voi sanoa, sen voi sanoa selvästi,
ja mistä ei voi puhua, siitä on vaiettava.

                   Ludwig Wittgenstein
Powered by Smart Kotisivutyökalu